Jukka ja Helena Haaparannan kotia on reilun viiden vuoden ajan lämmittänyt ja tarvittaessa viilentänyt Mitsubishi Electric EF35 -design -ilmalämpöpumppu. Sisä-Suomen Kylmälaitteen asentama laite on toiminut sujuvasti pitkään ilman huollon tarvetta.

 

Haaparanta arvioi kotinsa ilmalämpöpumppua toimivaksi, helppokäyttöiseksi, siistiksi ja hiljaiseksi. Sen kotiin tuoma tuloilma on puhdasta ja raikasta.

– Olemme tosi tyytyväisiä. Ilmalämpöpumppu pitää huoneilman lämmön tasaisena. Kun takassa on tuli, pumppu levittää sen lämpöä mukavasti koko huoneistoon. Kesällä laitetta on käytetty joskus kuumina päivinä illalla jäähdyttämään taloa, Haaparanta kertoo.

Hän on laskenut, että ilmalämpöpumpun käyttäminen on pienentänyt talon sähkönkulutusta reilulla kolmanneksella. Hän kannustaa energiatehokkuutta tavoittelevia ilmalämpöpumpun omistajia perehtymään laitteen säätöihin ja välttämään tarpeetonta jäähdyttämistä, mikä kuluttaa sähköä.
– Meillä säädöt on kerran laitettu oikein, sen jälkeen niihin ei ole tarvinnut koskea. Tarvittaessa vaihdamme asetusta asteen tai pari. Normaaleista puhdistuksista olemme huolehtineet ohjeen mukaan.

Kaivattua lämpöä kotiin kovilla pakkasilla

Design-mallin musta väri sopii erinomaisesti hirrestä rakennettuun taloon, jonka sisustuksen sävyissä näkyy vuolukiven harmaata.

 SS Kylmalaite Haaparanta-1

Musta ilmalämpöpumpun sisäosa on siisti ja aika huomaamaton ulko-oven yläpuolella, Haaparanta arvioi. (kuva: Jukka Haaparanta)

Talon ensimmäinen ilmalämpöpumppu tilattiin postimyynnistä. Kun siihen tuli vika, Haaparanta soitti läheiseen huoltoja tekevään liikkeeseen, Sisä-Suomen Kylmälaitteeseen. Pienen pohdinnan jälkeen hän päätyi vaihtamaan laitteen merkkiä nykyiseen. Sisä-Suomen Kylmälaite on Mitsubishin ilmalämpöpumppujen valtuutettu huolto, mikä vahvisti päätöksen. Asiantuntemus ja tarvittaessa huolto-osaaminen löytyy laitteen asentajilta.

– Mitsubishin laite on meillä lähes jatkuvasti käytössä, pakkaspäivinäkin. Aiempi kone ei kylmäaineidensa vuoksi toiminut lainkaan kovalla pakkasella. Laitteissa on eroja. Nykyinen malli pitää huoneen lämmön tasaisempana kuin edellinen, Haaparanta sanoo.

Haaparannan ilmalämpöpumpussa on etäkäyttömahdollisuus puhelimen välityksellä, mutta sille ei ole ollut tarvetta. Käytössä oleva kaukosäädin pysyy kodissa vakiopaikallaan.

Tykätty tupaantuliaislahja tyttären perheelle

Ilmalämpöpumpun asennus oli Haaparannan mukaan vaivaton asia. Kaikki sujui Sisä-Suomen Kylmälaitteen kanssa sovitusti. Tarvittaessa sieltä on aina saanut tietoa ja apua nopealla aikataululla. Puhelimitse vastauksen saa käytännössä koska tahansa.

– Meillä on asennuksilla yhtä pitkä takuu kuin laitteillakin, tämän laitteen kohdalla kolme vuotta. Asennusjäljen tulee olla aina hyvä. Jos niin ei ole, niin asia korjataan, toteaa Sisä-Suomen Kylmälaitteen Arto Lastunen.

Haaparanta hankki loppukesällä 2015 Sisä-Suomen Kylmälaitteesta toisenkin ilmalämpöpumpun, tällä kertaa tyttärensä taloon tupaantuliaislahjaksi.
– Mitshubishin laite lämmittää tyttärenkin talossa. Tykkäsivät lahjasta kovasti ja se on tullut tarpeeseen, Haaparanta sanoo.

SS Kylmalaite Tikkakoski

Sisä-Suomen Kylmälaite on myös Mitsubishin ilmalämpöpumppujen valtuutettu huoltoliike. Asiantuntemus ja tarvittaessa huolto-osaaminen löytyy laitteen asentajilta. (kuva: Petteri Kivimäki)

AAA-logo-2013-FI